HAYALLERİNE KESME ŞEKER YALAYARAK DEĞİL, BİLİNÇALTINI KULLANARAK ULAŞABİLİRSİN.

Bugün Hıdırellez ve Ramazan’ın başlangıçı. Yeniden başlamak için harika bir zamanlama. Bugün her şeyi ve herkesi sorgulamadan olduğu gibi bir kenara bırak ve yeniden başla. Önünde harika bir aylık bir süre var. Bilinçaltının değişmesi, yeniden kodlanması için gereken süre ise 21 gün. Bugün başlarsan yaza yepyeni bir bilinçaltıyla başlayabilir, hayallerini yaşıyor olabilirsin. Kendine bir iyilik yap ve bu hıdırıllez + ramazan başlangıcını ve dönemini iyi değerlendirip kendini sıkı bir değişim, bilinçaltı programlamasına al. Hayallerine yelken aç. Bu süre içinde asla uygulamaktan ödün verme. Kimseye kendini bu programa aldığını söyleme. İlla paylaşacaksan yalnızca enerjisine, seni destekleyeceğine, enerjini yükselteceğine inandığın bir veya iki kişiyle paylaş. Sadece senin bilmen daha iyi çünkü bu durumda enerji odaklamasının kontrolü ve düşünce yönetimi sende olur. Bu sürede olumsuz söylemlere, kişiliklere kulaklarını ve zihnini tıka “seni görmüyorum, duymuyorum” mottosunu kullan.

Program;

Aşağıda vereceğim programın hiçbir adımını atlamamanızı öneririm.

1) Kendinle başbaşa kaldığın çok gürültülü olmayan bir ortam bul. Bu ev olabilir, doğa olabilir, sana iyi hissittiren bir café olabilir. Dış mekan bir yerdeysen meditasyon müziğini aç, ev ortamındaysan meditasyon müziğine birde mutlaka tütsü ekle. Kağıda veya bilgisayar ortamında hayalini bir kez yaz ve bilgisayarında sakla ya da bir kutuda. Hangisi sana iyi hissetirecekse. Önemli olan kimsenin görmeyeceği bir yer olması. Bir kez yazacağın için çok detaylı yaz, varsın sayfalar tutsun. Aşk istiyorsan hayalindeki kişinin olmasını istediğin her özelliğini, ev istiyorsan duvarlarınn renginden tut da koltuklarının rengine kadar… İş istiyorsan yine aynı şekilde. Sınırlama kendini. Zaman zaman, aklına geldikçe, gözüne çarptkça bu yazdıklarını oku.

2) Her sabah uyanır uyanmaz papağan gibi 7 defa “Bugün harika şeyler yaşıyorum. Her şey için teşekkür ederim, her şey için şükürler olsun” de.

3) Olmasını istediğin şey için günlük kullanacağın bir olumlama seç. Net, kısa olsun ki tekrarlaman kolay olsun. Sabah uyandığında yataktan kalkmadan ve akşam yatağa yattığında mutlaka olmak koşuluyla her gün aynı cümleyi gün içinde yürürken, duş alırken, toplantılarda odağın, aklın boş kaldığında, metroda, trafikte vs. papağan gibi ard arda tekrarla. Özellikle trafik uygulama yapmak için harika olduğunu düşündüğüm zamanlardır benim için. Birkaç hayal için farklı olumlamalar olabilir ama her biri için tek cümle olmalı. Bu olumlaman mutlaka şimdiki zamanda olmalı (-yorum, sahibim, var gibi.) sanki sahipmişsin, elde etmişssin, gerçekmiş gibi. Bu olumlama cümlenin sonuna mutlaka “teşekkür ederim” ekle.

Örnek; Hayalimdeki işe kavuştum, harika bir işim var. Teşekkür ederim.
             Sağlığım harika. Teşekkür ederim.
             Hayalimdeki evde yaşıyorum. Teşekkür ederim.

4) Hayalini destekleyen esmayı – esmaları bul ve günde sadece bir kez tekrarla. İnternetten bulabilirsin. Başlamadan önce içinden niyetini 7 kez belirt.

5) Gün içinde bir kez mutlaka minimum 7 – 10 dakika imgeleme meditasyonu yap. Kendini hayalini yaşarken, olmasını istediğin gibi, gerçekmiş gibi hayal et ve görüntüler zihnindeyken olumlamanı tekrar et. İmgeleme sırasında büyük ihtimalle enerjin çok yükselecek ve mutluluk hissinden heyecanlanacak, güleceksin, o enerjini bloke edecek düşüncelere güç verme sakın tutma kendini kahkaha, sevinç çığlığı atmak istiyorsan at. Dominant düşüncelere gerçek olur. Dominant düşünceler ise senin odaklandığın, güç verdiğin düşüncelerdir.

21 gün boyunca her gün bu programı döndür. Vazgeçmeden, pes etmeden, iş gibi prensipli bir şekilde.


Hayalin asla paket içinde kapına bırakılmayacak. Seni hayaline götürecek kişilerle karşılaşacak, olaylar yaşayacaksın. Belki de okuduğun, duyduğun bir söz rehberin olacak. İşaretleri pas geçme, işaretleri takip et. Hislerine güven ve harekete geç.

Bu süreç içinde yapmaman gerekenler;

1) Depresif müzk dinleme. (Zihinsel yorgunluk + enerji blokajı)

2) Kimseyi eleştirme, yargılama. (Zihinsel yorgunluk + enerji blokajı)

3) Geçmiş ya da gelecekte olma. (Zihinsel yorgunluk + enerji blokajı)

4) Gereksiz tartışmalara girme. (Zihinsel yorgunluk + enerji blokajı)

5) Asık suratla gezme. (Enerji blokajı)

6) İletişime kapalı olma. (Zihinsel yorgunluk + enerji blokajı)

Sevgiler,
Ayça Akın
Instagram : aycakn
Twitter : aycakn